|
|
- Leg de verse asperges eerst enkele uurtjes in koud water. Hiervan worden ze namelijk stevig. Schil ze hierna met een dunschiller vanaf de kop naar het uiteinde af (er mogen geen houterige stukken meer aanzitten). Na het schillen ongeveer 2 cm van het uiteinde afsnijden. Zet de asperges nu op met koud water, wat zout en een klontje boter. Breng aan de kook en laat zo?n 8 minuten doorkoken. Laat de asperges in het vocht afkoelen, zodat deze nog een beetje doorgaren.
- Klop de eieren los samen met de room, de peper en wat zout.
- Smelt vervolgens in een steelpannetje een theelpel roomboter. Giet het eimengsel erbij en verhit dit al roerende met een houten lepel op een niet te hoog vuur, totdat het begint te stollen (niet laten aanbranden!).
- Rangschik de gerookte zalmplakjes op 4 borden en leg de uitgelekte asperges erbij. Schep vervolgens het nog smeu?ge roerei op elk bord en garneer met wat tuinkers. Serveer direct. |