|
|
|
Marokkaanse tajine |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 drumsticks
- 1 kaneelstokje
- 3 grote vleestomaten, in blokjes gesneden
- 450 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of tablet)
- 125 gram geweekte pruimen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 3 cm verse gember (schillen en fijnraspen)
- 100 gram gele rozijnen
- saffraan, gestampt en opgelost in 1 eetlepel heet water
- zout en peper
- 2 eetlepels sesamzaadjes, in droge koekenpan geroosterd, om te garneren
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak vervolgens de kip rondom bruin. Voeg de kaneel, tomaat en bouillon toe en laat alles met de deksel op de pan zo?n 45 minuten zachtjes pruttelen tot de kip goed gaar is.
- Voeg tijdens het stoven, indien nodig, wat extra water toe. Zet ondertussen de pruimen op met de overige ingredi?nten en laat dit alles zo?n 15 minuten zachtjes koken. Doe de kip op een schaal en houd hem warm. Kook het braadvocht van de kip in tot een flinke mok vol. Doe het pruimenmengsel erbij en roer alles goed om.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep de saus over de kip en garneer dit met sesamzaadjes. Dit gerecht smaakt heerlijk met bijvoorbeeld een gemengde salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|