Broodje hamburger met verse kruidenroomkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui (fijngehakt)
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- 4 sesambroodjes
- 4 blaadjes sla
- 2 tomaten ( in plakken gesneden)
- 2 zure augurkjes (in plakjes gesneden)
- 4 plakken jonge kaas
- 4 theelepels. mayonaise
- 4 theelepels tomatenketchup
- zout
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Maak het gehakt aan met ui, ei, zout en peper. Maak er 4 platte ballen van.
- Snijd de broodjes doormidden. Bestrijk beide helften met de kruidenroomkaas.
- Bestrooi de hamburgers met zout en Italiaanse tuinkruiden.
Bereiding:
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de hamburgers in ca. 6 minuten bruin.
- Snijd de augurken overlangs in reepjes. Leg die op de onderste helften van de broodjes die eerst met een slasoort bedekt zijn. Leg de hamburgers en de andere broodhelften erop.
- Serveren met ma?ssalade en een lekker wijntje
- Als saus een pikante tomatensaus of ketchup erbij serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|