Aspergecappucino met zalm en rode sla |
|
ingrediënten: |
|
|
- aspergekopjes
- 7 dl aspergevocht
- 1/2 dl room
- 1/2 dl cr?me fraiche
- 1 theelepel suiker
- nootmuskaat
- zout en versgemalen peper
- 50 gram gerookte zalm
- verse bieslook
- stukje rode sla
- klontje boter
- 2 eetlepels notenolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de aspergekopjes gaar in water met zout. Breng het aspergevocht met de room en de cr?me fraiche aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Zet het vuur uit.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes van 1 cm. Hak de bieslook. Snijd de rode sla in dunne reepjes. Verwarm de soep. Bind de soep licht met allesbinder.
- Verhit een klontje boter en bak de rode sla enkele minuten. Voeg eventueel zout en versgemalen peper naar smaak toe. Maak de soep met de staafmixer schuimig en giet er gelijktijdig de notenolie bij.
Verdeel de stukjes asperge, de zalmreepjes en de rode sla over de voorverwarmde borden. Giet de aspergecappucino erover en bestrooi de soep met de gehakte bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|