|
|
|
Avocadomousse |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar*
- 1 dl witte wijn of groentebouillon
- 1 avocado
- peper, zout
- wijn of citroensap
- paar druppels tabasco
- circa 16 sprietjes bieslook
- 1 eetl. mayonaise
- 1,5 dl slagroom
- bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Week de gelatine in ruim water.
- Breng de wijn of bouillon aan de kook.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze van het vuur af op in de hete vloeistof, of kook de agar-agar even mee.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees bij de gezeefde, nog warme vloeistof en pureer het geheel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en misschien met nog wat wijn of citroensap.
- Maak het mengsel iets scherper met een paar druppels tabasco.
- Knip de bieslook klein en roer deze door het avocadomengsel.
- Roer de mayonaise erdoor.
- Klop de slagroom stijf.
Bereiding:
- Schep de avocadopuree erdoor. Controleer en verbeter zo nodig de smaak. Laat de mousse in de koelkast opstijven. Garneer met fijngeknipt bieslook.
- *Let op! Agar-agar, is zuiver plantaardig en gemaakt van zeewier. De bindkracht is ongeveer tweemaal zo groot als van gelatine (gemaakt uit beendermeel), maar de binding is van kortere duur. Na 2-3 uur maakt het vocht zich alweer los, zodat de mousse niet te lang van tevoren moet worden gemaakt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|