laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met scampi's in kreeftensaus
  ingrediënten:
   


  • 16 scampi's
  • verse witte peper
  • olijfolie
  • 1,6 kg asperges
  • 15 gr. boter
  • 15 gr. zout
  • suiker
  • bladfolie
  • 16 peultjes
  • 1/2 liter kreeftensoep
  • enkele druppels cognac
  • 50 gr. boter
  bereiding:
    - Verhit de oven tot 175°C. Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper. Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat
- Bak de scampi's in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten gaar. Neem ze uit de oven en zout ze licht.
- Bereid de asperges met boter, zout, suiker en bladfolie
- Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel ze met koud water af.
- Giet de kreeftensoep met de cognac in een pan en verhit deze. Voeg de boter bij de kreeftensaus en klop deze schuimig met een staafmixer. Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog met een theedoek.
- Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht. Schep wat kreeftensaus op elk bord. Leg de asperges in de saus en leg hierop telkens 4 peultjes. Zet de scampi's op de asperges. Serveer er rijst apart bij.
- *Tip!
- In plaats van scampi's kunnen ook diverse andere vissoorten gebruikt worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats