laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Filetrollade met Franse sjalotjessaus
  ingrediënten:
   


  • 750 g varkensfilet rollade
  • 80 g boter
  • (ca. 1 dl bouillon)
  • 12 sjalotjes, gepeld en in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 pot vleesfond (? 4 dl)
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. rozemarijn zout en (versgemalen) peper
  • 1 eetl. allesbinder
  bereiding:
    - Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak hierin de rollade in circa 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur 40-50 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien de boter te donker wordt, tussentijds een scheutje bouillon toe.
- Verhit 30 gram boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook circa 4 minuten op zacht vuur. Voeg de vleesfond, wijn, tijm en rozemarijn toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Neem de rollade uit de pan, breng deze op smaak met zout en peper en laat de rollade op een plank rusten. Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
- Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de saus er apart bij.
- Lekker met aardappelkroketjes en haricot verts.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats