laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Entrecote met uiringen en kruidenboter
  ingrediënten:
   


  • 1 entrecote van 350 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 mespunt peper
  • 1 theelepel mosterd
    [color=blue]
  • **voor de uiringen:[/color]
  • 1 grote ui aan niet te dunnen repen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels magere melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels maizena of allesbinder
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • beetje peper
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Maak van alles, het vlees uitgezonderd, een papje en bestrijk er de entrecote mee. Laat het mengsel er een half uur lang intrekken.
Intussen maakt u de voorbereiding voor de uiringen: roer alles, uiringen natuurlijk uitgezonderd, door elkaar tot een gladde massa. Haal de uiringen erdoor. Die kunt u vervolgens afbakken in heet frituurvet of in een hete oven.


Bereiding:
- Zet de grill op de hoogste stand of maak een heet barbecuevuur. rooster de entrecote aan beide kanten, maar prik niet in het vlees. De roostertijd bedraagt 8 tot 10 minuten in totaal.
- Laat het vlees 5 minuten rusten voor u het aan schuine plakken snijdt, maar verwijder eerst een eventuele vetrand. Die vetrand zou u kunnen naroosteren tot een grote kaan en daar zijn altijd wel liefhebbers voor.
- Serveren met de uiringen en een klontje kruidenboter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats