Kalfskoteletten gevuld met paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kalfskoteletten
- 300 g bospaddestoelen
- 4 dl room
- 2 dl wijn (wit/droog)
- 1 ui
- 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels kervel (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
- nootmuskaat
|
|
bereiding: |
|
|
- De koteletten zijdelings insnijden tot ongeveer 2 centimeter van de rand.
- De paddestoelen kleinsnijden en met de fijngesneden look en ui aanstoven in een beetje boter met het citroensap. Kruiden en de kalfskoteletten opvullen met dit mengsel en dichtbinden met keukengaren.
- De koteletten langs beide zijden goudbruin bakken, kruiden met peper en zout en warm houden.
- De pan met witte wijn deglaceren, room toevoegen en zachtjes laten binden. Op smaak brengen met kruiden en het bieslook toevoegen.
- De saus over de borden verdelen, er de gevulde koteletten opleggen en versieren met een plukje kervel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|