laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groenteburger met aardappelen, kerriesaus en fruit
  ingrediënten:
   

  • 4 groenteburgers
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 8 fijngesneden uien
  • 20 cl groentenbouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 Jonagold appels
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 schijfjes ananassen (best vers)
  • 0.5 tl gember (poeder)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 el verse koriander
  • 1 rijpe banaan
  • 40 g kokosnoot (best vers)
  • 1 uitgeperste limoen
  • 5 el arachide-olie
  • zout & peper
  bereiding:
    - Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Meng kokosmelk, kerrie, limoensap en geperst look. Fruit de gehakte ui gedurende 3 min in warme olie in een hoge braadpan. Voeg hieraan de blokjes aardappelen en de warme groentebouillon toe, dek af en laat gedurende 15 minuten op een matig vuur koken. Schil de appels, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Voeg deze samen met de kokosmelk en de kruiden aan de inhoud van de braadpan toe. Meng en laat nog 10 minuten op een zacht vuur doorkoken. Bestrooi met koriander en gember. Roer en laat 5 minuten onafgedekt doorkoken.
- Bak de groenteburgers in de hete olie. Voeg peper en zout toe. Schil de banaan, snijd ze eerst in schijven en vervolgens in blokjes. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Laat de geraspte kokosnoot lichtjes kleuren in een antikleefpan.
- Schik een groenteburger per bord. Overgiet met warme saus. Verdeel de stukjes ananas en banaan, bestrooi het geheel met kokosnoot.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats