laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsla met linzen en sinaasappelen
  ingrediënten:
   


  • 500 g aardappelen
  • 75 g bruine linzen
  • 1 dl bouillon
  • 100 g prei

  • **Voor de saus :
  • 1 eetlepel halfvolle zure room (30 g)
  • 1 eetlepel natuuryoghurt (30g)
  • 1 eetlepel mayonaise (mosterd - zout- peper - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels olie)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 sinaasappel (150 g)
  bereiding:
    - Laat de aardappelen zo'n halfuurtje in een weinig water in de schil koken.
- Laat de linzen zo'n twintig minuten in zout water gaar worden.
- Laat de aardappelen afkoelen, schil ze, snijd ze in schijfjes en overgiet ze met warme bouillon. Snijd de prei in heel fijne schijfjes en vermeng ze met de uitgedropen linzen.
- **Saus **:
- Meng alle ingredi?nten behalve de sinaasappel.
- Breng op smaak en laat enige ogenblikken trekken. Schil de aardappel en snijd hem in vier. Garneer de sla ermee.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats