Aardappelsla met linzen en sinaasappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g aardappelen
- 75 g bruine linzen
- 1 dl bouillon
- 100 g prei
- **Voor de saus :
- 1 eetlepel halfvolle zure room (30 g)
- 1 eetlepel natuuryoghurt (30g)
- 1 eetlepel mayonaise (mosterd - zout- peper - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels olie)
- 1 eetlepel melk
- 1 sinaasappel (150 g)
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de aardappelen zo'n halfuurtje in een weinig water in de schil koken.
- Laat de linzen zo'n twintig minuten in zout water gaar worden.
- Laat de aardappelen afkoelen, schil ze, snijd ze in schijfjes en overgiet ze met warme bouillon. Snijd de prei in heel fijne schijfjes en vermeng ze met de uitgedropen linzen.
- **Saus **:
- Meng alle ingredi?nten behalve de sinaasappel.
- Breng op smaak en laat enige ogenblikken trekken. Schil de aardappel en snijd hem in vier. Garneer de sla ermee. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|