|
|
|
Mosselen in curryroom |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 kg verse- mosselen,
- 400 g room,
- l eetl. grofgehakte verse, of ingelegde groene peperkorrels,
- l eetl. 'Madras currypoeder,
- 125 gr. uien,
- 40 gr. roomboter,
- 1/4 ltr. droge witte wijn
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de room en de peperlkorrels in een steeipannetje en laat het geheel wat inkoken.
- Schil de uien en snipper ze. fruit ze in de hete roomboter.
Blus af met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en kook ze in de gesloten pan tot de schelpen open staan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze in eengrote voorverwarmde schaal
- Roer de curry-room door het mosselnat, verwarm het nog even en giet het over de mosselen
- Hierbij smaakt knapperig gebakken stokbrood en een droge witte wijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|