laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen in curryroom
  ingrediënten:
   

  • 3 kg verse- mosselen,
  • 400 g room,
  • l eetl. grofgehakte verse, of ingelegde groene peperkorrels,
  • l eetl. 'Madras currypoeder,
  • 125 gr. uien,
  • 40 gr. roomboter,
  • 1/4 ltr. droge witte wijn
  bereiding:
    - Doe de room en de peperlkorrels in een steeipannetje en laat het geheel wat inkoken.
- Schil de uien en snipper ze. fruit ze in de hete roomboter.
Blus af met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en kook ze in de gesloten pan tot de schelpen open staan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze in eengrote voorverwarmde schaal
- Roer de curry-room door het mosselnat, verwarm het nog even en giet het over de mosselen
- Hierbij smaakt knapperig gebakken stokbrood en een droge witte wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats