laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen met creme fraiche-saus
  ingrediënten:
   

  • 3 kg verse mosselen,
  • 2 uien,
  • 2 kruidnagels,
  • 2 laurierbladeren,
  • de schil van 1 citroen,
  • 1 ltr. droge, witte wijn,
  • 150 g creme fraiche,
  • 2 eierdooiers
  • 1 bosje dille
  • peper uit de molen
  bereiding:
    - Schil de uien en steek de kruidnagels erin.
- Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en laat het geheel ca. 15 a 20 minuten koken tot de schelpen open staan.
- Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal.
- Roer de creme fraiche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door de saus.
- Breng alles met peper rijkelijk op smaak.
- Giet de saus over de mosselen en garneer met 2 à 3 takjes dille
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats