laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde groenteburgers met rode bietensaus
  ingrediënten:
   

    25 g geplette tarwe
    een halve dl kokend water
    een halve ui
    25 g wortel
    25 ge champignons
    100 g broodkruim
    125 g tofu
    1 el sojasaus
    1 el ketchup
    1 el bloem

    Voor de saus
    200 g kwark
    2 el sap van rode biet
    een vijftal radijsjes
    3 druppels tabasco
    1 el gehakte peterselie
    peper en zout
  bereiding:
    Week de tarwe in het kokend water. Hak de ui, de wortel en de champignons fijn in de keukenmachine. Voeg de tofu, het broodkruim, de ketchup, de sojasaus en de bloem toe en cutter nog even kort door. Meng met de tarwe en maak balletjes van het mengsel. Duw de balletjes plat en laat deze groenteburgers 1 nacht opstijven in de koelkast. Maak een sausje met de kwark, het rode bietensap, de fijngehakte radijsjes, de peterselie en de tabasco. Breng op smaak met zout en peper. Leg de groenteburgers voorzichtig in een grillklem en wrijf ze in met grillolie. Kruid met barbecuekruiden en rooster 10 minuten op een matige grillstand. Dien om met een gemengde salade en de saus van rode bietjes.

Tip: Het gerecht wordt nog beter als je ook rode bietjes onder de sla mengt. Je kan gewoon gekookte bietjes gebruiken of ? beter nog ? ze na het koken inwrijven met notenolie en 5 minuten grillen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats