laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gerookte zalmforel
  ingrediënten:
   

    400 g gerookte zalmforelfilet
    150 g spek
    400 g gekookte aardappelen
    50 g waterkers
    1 ei
    60 g boter
    preischeutjes
    fijngesneden bieslook
    nootmuskaat
    peper en zout

    voor de saus:
    50 g sjalotjes
    2 dl witte wijn
    2 dl visfumet
    100 g boter
    peper en zout
  bereiding:
    De waterkers fijnhakken en pureren. De gekookte aardappelen pureren en mengen met waterkerspuree, het ei, 40 g boter, nootmuskaat, wat peper en zout. Warm houden.
Het spek in reepjes snijden en bakken in de resterende boter.

Voor de saus:
de sjalotjes fijnsnijden en met de wijn laten inkoken. De visfumet toevoegen, verder inkoken tot sausdikte, zeven en op smaak brengen met peper en zout. De saus op een zeer laag vuur zetten en er de boter klontje na klontje door kloppen.
De gerookte zalmforel over de borden verdelen, er met de spuitzak een roos waterkerspuree bij spuiten en er witte botersaus naast lepelen. De zalmforel en de saus bestrooien met spekreepjes. Versieren met bieslook en preischeutjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats