Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g (diepvries) rauwe tijgergarnalen
4 tomaten
4 tenen knoflook
1 rode peper
5 eetlepels olijfolie
? dl medium dry sherry of witte wijn
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
zout en peper
12 houten spiesjes |
|
bereiding: |
|
|
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|