|
|
|
Pesce in Carpione |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 verse forelfilets
- 1 eetlepel bloem
- peper - zout
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 kleine ui
- 2-4 teentjes knoflook
- 1 middelgrote wortel
- 1-2 takjes rozemarijn, salie en peterselie (vers)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 dl rode wijn
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- enkele blaadjes sla
|
|
bereiding: |
|
|
- Vermeng de bloem met de kruiden en rol de filets erin.
Laat de filets gedurende 2-3 minuten aan beide zijden aanbraden in de arachideolie. Neem ze er dan uit en leg ze op een groot bord.
- Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Schil de wortel en rasp hem in dunne plakjes. Hak de fijne kruiden klein.
- Stoof de ui, de knoflook en de wortelplakjes gedurende 5 minuten in de olijfolie. Leng aan met de wijn en de azijn en voeg kruiden, zout en peper toe.
- Overgiet de vis met dit mengsel en laat afkoelen. Dek het bord met aluminiumfolie af en laat de filets gedurende 24 u in de koelkas marineren.
Leg op 4 borden enkele blaadjes sla, leg daarop een forelfilet en wat marinade en dien op met vers wit brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|