laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pesce in Carpione
  ingrediënten:
   

  • 4 verse forelfilets
  • 1 eetlepel bloem
  • peper - zout
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 kleine ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote wortel
  • 1-2 takjes rozemarijn, salie en peterselie (vers)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • enkele blaadjes sla
  bereiding:
    - Vermeng de bloem met de kruiden en rol de filets erin.
Laat de filets gedurende 2-3 minuten aan beide zijden aanbraden in de arachideolie. Neem ze er dan uit en leg ze op een groot bord.
- Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Schil de wortel en rasp hem in dunne plakjes. Hak de fijne kruiden klein.
- Stoof de ui, de knoflook en de wortelplakjes gedurende 5 minuten in de olijfolie. Leng aan met de wijn en de azijn en voeg kruiden, zout en peper toe.
- Overgiet de vis met dit mengsel en laat afkoelen. Dek het bord met aluminiumfolie af en laat de filets gedurende 24 u in de koelkas marineren.
Leg op 4 borden enkele blaadjes sla, leg daarop een forelfilet en wat marinade en dien op met vers wit brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats