|
|
|
Snelle rauwkostsalade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 stengels bleekselderij
- 1 appel
- 1 schaal wortel-komkommer rauwkost (250 g)
- 1/2 bak witte kool rauwkostsalade à 450 g
- 50 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 75 g magere spekreepjes
- versgemalen peper, zout
- 6 el fijngeknipt bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de bleekselderij schoon en snijd of schaaf de stengels in dunne plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de rest in kleine stukjes.
- Schep de bleekselderij met de appel, de wortel-komkommer rauwkost en de witte kool rauwkostsalade door elkaar. Zet het tot gebruik in de koelkast.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en schep ze uit de pan.
- Schep vlak voor het serveren de walnoten, de spekjes, 3 el van het bieslook en peper en zout naar smaak door de salade. Strooi de rest van het bieslook erover en serveer direct. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|