laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sate met pittige pindasaus
  ingrediënten:
   

  • 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 tl sambal badjak
  • 1/2 potje pindakaas met stukjes noot ? 350 g
  • 1 pakje kokosmelk
  • ? 2 dl melk
  • 4 porties varkenssate van 3 stokjes
  bereiding:
    - Verhit de olie en fruit de sjalot met de knoflook en de sambal in +/- 3 min. glazig.
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en verwarm alles al roerende. Voeg zoveel melk toe tot een mooie sat?saus ontstaat. Kook de saus op een laag vuur in tot een dikke satesaus.
- Houd de saus op het rooster van de hete barbecue (of op een vlamverdeler) warm en roer hem regelmatig door.
- Rooster de sate op het rooster van een gloeiende barbecue rondom mooi bruin en in +/- 7 min. gaar. Serveer met de satesaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats