Sate met pittige pindasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 tl sambal badjak
- 1/2 potje pindakaas met stukjes noot ? 350 g
- 1 pakje kokosmelk
- ? 2 dl melk
- 4 porties varkenssate van 3 stokjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de olie en fruit de sjalot met de knoflook en de sambal in +/- 3 min. glazig.
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en verwarm alles al roerende. Voeg zoveel melk toe tot een mooie sat?saus ontstaat. Kook de saus op een laag vuur in tot een dikke satesaus.
- Houd de saus op het rooster van de hete barbecue (of op een vlamverdeler) warm en roer hem regelmatig door.
- Rooster de sate op het rooster van een gloeiende barbecue rondom mooi bruin en in +/- 7 min. gaar. Serveer met de satesaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|