|
|
|
Warme pruimentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 80 g mix voor pannenkoeken, pak à 400 gram
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 g suiker
- 2 dl volle melk
- 2 scharreleieren (M)
- boter om in te vetten
- 500 g rode pruimen, gewassen, gehalveerd en ontpit
- poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Zeef de mix voor pannenkoeken, de vanillesuiker en de suiker boven een kom.
- Roer dit met 1 dl van de volle melk tot een dik beslag. Klop er met een mixer een voor een de eieren door en vervolgens nog 1 dl melk.
- Schenk het beslag in een ingevette lage taartvorm ( 24 cm) en verdeel de pruimen erover.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (180°C) in +/- 35 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het gerecht met poedersuiker en serveer lauwwarm.
- Lekker met een bolletje ijs. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|