|
|
|
Romige tomatensoep met garnaaltjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 el olijfolie traditioneel
- 1 el bloem
- 1 dl droge witte wijn
- 7 dl water
- 1 pak Heinz Tomato Frito à 400 gram
- 1 dl Room Culinair
- 1 kruidenbouillontablet
- 4 takjes basilicum
- 150 g roze garnalen, gepeld
- peper, zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Fruit de ui met de knoflook in de hete olie in +/- 5 minuten goudgeel en
glazig. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
- Voeg de wijn toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg beetje bij beetje al roerende 7 dl water, de Tomato Frito, de Room Culinair en de bouillontablet toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur. Houd 4 toefjes basilicum apart en snijd de rest met de steeltjes fijn en voeg het aan de soep toe.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de garnalen toe en warm de soep kort door. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de toefjes basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|