laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige tomatensoep met garnaaltjes
  ingrediënten:
   

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 el olijfolie traditioneel
  • 1 el bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 7 dl water
  • 1 pak Heinz Tomato Frito à 400 gram
  • 1 dl Room Culinair
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 4 takjes basilicum
  • 150 g roze garnalen, gepeld
  • peper, zout
  bereiding:
    - Fruit de ui met de knoflook in de hete olie in +/- 5 minuten goudgeel en
glazig. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
- Voeg de wijn toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg beetje bij beetje al roerende 7 dl water, de Tomato Frito, de Room Culinair en de bouillontablet toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur. Houd 4 toefjes basilicum apart en snijd de rest met de steeltjes fijn en voeg het aan de soep toe.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de garnalen toe en warm de soep kort door. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de toefjes basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats