|
|
|
Couscous met een gegratineerd eitje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 225 g panklare spruitjes, gehalveerd
- zout
- 1 pak Marokkaanse couscous
- 1 ui, gesnipperd
- 3 el olijfolie traditioneel
- 1 zak luxe soepgroenten à 300 g ( Vers)
- 150 g gemengde paddestoelen, grof gesneden
- peper
- 4 scharreleieren
- 25 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 100 g belegen kaas, geraspt
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de spruitjes in water met zout in +/- 7 min. net gaar en giet ze af. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Fruit de ui 5 min. in 2 el olijfolie. Voeg de luxe soepgroenten en de paddestoelen toe en bak ze al omscheppend op een hoog vuur beetgaar.
Schep de spruitjes en de groenten met peper en zout naar smaak door de couscous en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.
- Bak in de rest van de olie 4 spiegeleieren, leg ze op de couscous en bestrooi ze met de walnoten, peper naar smaak en de kaas en schuif de schaal onder de hete grill. Laat de kaas in 3-5 min. smelten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|