|
|
|
Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper |
|
ingrediënten: |
|
|
- 900 g vastkokende aardappelen (bijv. Nicola), geschild en in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 6 el olijfolie traditioneel
- 8 scharreleieren
- vers gemalen peper, zout
- 350 g casselerrib, in reepjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in +/- 20 min. bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 min. mee.
- Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout naar smaak en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om.
- Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in +/- 10 min. tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt.
- Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in +/- 10 min. totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|