laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
  ingrediënten:
   

  • 900 g vastkokende aardappelen (bijv. Nicola), geschild en in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 el olijfolie traditioneel
  • 8 scharreleieren
  • vers gemalen peper, zout
  • 350 g casselerrib, in reepjes
  bereiding:
    - Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in +/- 20 min. bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 min. mee.
- Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout naar smaak en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om.
- Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in +/- 10 min. tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt.
- Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in +/- 10 min. totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats