laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koffiechocolade-ijs
  ingrediënten:
   

  • 1/2 l vanilleroomijs
  • 1 dl slagroom
  • 8 el Douwe Egberts instant koffie,
  • cappuccino, zakje +/- 200 gram
  • 40 g pure chocolade in stukjes
  • 4 kanelly?s (kaneelkoekjes)
  bereiding:
    - Laat het ijs in +/- 15 min. in de koelkast iets zachter worden.
- Klop intussen de slagroom dik en lobbig en klop de instant koffie erdoor.
- Spatel het koffiemengsel luchtig door het zachte ijs zodat er strepen ontstaan en laat het in de diepvries in +/- 1 uur bevriezen.
- Doe vlak voor het serveren de chocolade in een steelpannetje en zet dit in een iets grotere pan met kokend water (au bain marie). Laat de chocolade al roerende smelten.
- Schep mooie bolletjes van het ijs op de bordjes en lepel de gesmolten chocolade erover.
- Garneer met de koekjes en serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats