|
|
|
Koffiechocolade-ijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 l vanilleroomijs
- 1 dl slagroom
- 8 el Douwe Egberts instant koffie,
- cappuccino, zakje +/- 200 gram
- 40 g pure chocolade in stukjes
- 4 kanelly?s (kaneelkoekjes)
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat het ijs in +/- 15 min. in de koelkast iets zachter worden.
- Klop intussen de slagroom dik en lobbig en klop de instant koffie erdoor.
- Spatel het koffiemengsel luchtig door het zachte ijs zodat er strepen ontstaan en laat het in de diepvries in +/- 1 uur bevriezen.
- Doe vlak voor het serveren de chocolade in een steelpannetje en zet dit in een iets grotere pan met kokend water (au bain marie). Laat de chocolade al roerende smelten.
- Schep mooie bolletjes van het ijs op de bordjes en lepel de gesmolten chocolade erover.
- Garneer met de koekjes en serveer direct. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|