Perzik yoghurtijs met aardbeien |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 ml slagroom
- 1/2 l dubbelyoghurt, perzik-vanille
- 100 g aardbeien
- 2 tl bloemenhoning
- 1 dl sinaasappelsap
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop de slagroom stijf en spatel de dubbelyoghurt erdoor.
- Doe het mengsel over in een ruime lage diepvriesdoos en zet hem in de diepvries.
- Laat het mengsel in ? 2 tot 3 uur bevriezen tot een smeu?g ijs. Schep het ijs tussentijds regelmatig om.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Roer de honing door het sinaasappelsap en schenk het over de aardbeien. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Schep mooie bolletjes ijs in ijscoupes en verdeel de aardbeien met het sinaasappelvocht erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|