Appelmuffins met een kruimellaagje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g zachte boter
- 1 pak Honig mix voor muffins à 300 g
- 3 scharreleieren
- 2 appels, geschild en in stukjes
- 50 g bloem
- 2 el donkere basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 30 g koude boter, in stukjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Zet de muffincups op een bakblik. Klop de boter met een mixer zacht en romig.
- Voeg de mix voor muffins en de eieren toe en klop alles op lage snelheid goed door. Mix nog 1 min. op hoge snelheid.
- Spatel de appel erdoor en verdeel het beslag over de muffincups.
- Wrijf de bloem met de basterdsuiker, het kaneelpoeder en de boter tot een kruimelig mengsel en verdeel dit over het beslag.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven (175?C) in +/- 25 min. goudbruin en gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|