Rolletjes van gerookte zalm met asperges en zurkel |
|
ingrediënten: |
|
|
- +/- 350 gr gerookte zalm
- 2 bussels asperges[color=blue]
- **Voor de zurkelsaus:[/color]
- 2 el zurkel (bokaal)
- 4 el zure room
- 6 el mayonese
|
|
bereiding: |
|
|
- Bereid de asperges enkele uren vooraf, schil van de kop naar beneden en snij het houterige uiteinde weg. Breng lichtgezouten water aan de kook en leg er de asperges in en laat 10 ?15 minuten koken, giet af en laat ze afkoelen in de koelkast.
- Voor de saus mengt u de mayonese met de zure room en de zurkel.
- Snij de asperges op een lengte van +/- 10 ? 12 cm
- Wikkel enkele asperges in een reep gerookte zalm.
- Schik op elk bord een tweetal rolletjes en geef de saus er apart bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|