laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip Acapulco
  ingrediënten:
   
    8 Stukken kip
  • veel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • een gesnipperd uitje
  • 2 rode paprikas
  • 4 tomaten
  • 1 volle theelepel chilipoeder
  • ruim 1 theelepel basilicum
  • 3 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 vol glas sinaasappelsap
  • 1 glas water
  bereiding:
    - Bedruip de stukken kip royaal met citroensap en laat het minstens een kwartier intrekken. Braad vervolgens de stukken kip (eerst even afdrogen) in de olie snel aan beide zijden aan.
- Neem ze uit de pan en voeg aan de braadolie toe: het uitje, de klein gesneden paprikas en de klein gesneden tomaten. Ook de chilipoeder en de basilicum erbij en laat dit alles even fruiten. Meng er vervolgens de knoflook door, het sinaasappelsap en het water.
- Leg de stukken kip er boven op en laat het geheel 3 kwartier stoven, met een deksel op de pan. Serveren met in boter gestoofde mais en/of rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats