|
|
- Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
- Meng de kipfilet met 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels olie en laat ze ca. 15 minuten trekken.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
- Haal de peultjes af en was ze.
- Was en snijd de peper in ringetjes, verwijder de zaadjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de peultjes en de peperringetjes 2 minuten. Schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan ca. 8 eetlepels woksaus en de tauge toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Af laten koelen.
- Rijg de kipfilet aan satestokjes.
- Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Rooster de kipsate op de hete BBQ, onder de hete grill of in een grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Schep de gember-lemon rijstsalade in een grote schaal. Geef de fijne kipsate er apart bij.
TIP:
- Vervang de peultjes door sugarsnaps. Bestrooi de salade op het laatst met wat lente-uienringetjes. |