|
|
|
Gewokte kip met tomaat, komkommer en kokos |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g Pandan Rijst
- 400 g kipfilet
- 2 vleestomaten
- 1 komkommer
- Wok Olie
- 1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki
- 6 eetlepels Geraspte Kokos
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
- Was en snijd de tomaten in partjes.
- Was en halveer de komkommer. Verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes van ca. 1/2 cm dikte.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Voeg de komkommerplakjes toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de boemboe en 2 dl water toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep de afgekoelde rijst, de partjes tomaat en de geraspte kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte kip in diepe borden of kommen.
TIP:
- Vervang de komkommer door 1 struik (ca. 650 g) paksoi of Chinese kool. Geef er een gemengde salade met plakjes komkommer en tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|