laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rucola-salade met pecorino
  ingrediënten:
   

  • 125 gram rucola-sla
  • een grote frisse zurige appel, bij voorkeur 'Granny Smith'
  • 250 gram picorino (Italiaanse schapenkaas) of hard geitenkaasje
  • 250 gram spekreepjes
  • 6 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  bereiding:
    - De spekreepjes uitbakken
- De geitenkaas in een bakje verkruimelen
- De appel wassen, schillen in vieren delen en het klokhuis verwijderen.
- Snij vervolgens met en kaasschaaf dunne plakjes van de appel.
- **voor de dressing:**
- Maak de dressing van een eetlepel appelciderazijn, drie eetlepels olijfolie en en zes eetlepels honing . Het geheel goed door elkaar roeren. - Eerst proeven de dressing moet een fris zoetje hebben.


Bereiding:
- Verdeel de rucola-sla over 4 borden met in het midden een bolvorm. Verdeel de appel-schijfjes in de sla en zet de schijfjes rechtop in de sla.
- Strooi eerst de kaas over de salade en sprenkel vervolgens de dressing er overheen.
- Heerlijk als zomerse lunch met panini of een stukje stokbrood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats