|
|
|
Zalmsouffle met komkommersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram zalm uit blik
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 3 dl visbouillon (evt. lichte kalfsbouillon)
- zout
- peper
- 3 eieren
- verse peterselie
- **Voor de Saus
- 2,5 dl zure room of slagroom
- scheutje citroensap
- 1 klein komkommertje
- 1 theelepel geraspte ui of sjalot
- zout
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Laat de zalm uit het blik uitlekken, verwijder de graten en vellen.
- Hak de komkommer (met schil als het een jonge is) zeer fijn en vermeng deze met de zure room of half opgeklopte slagroom met citroensap, ui, zout en peper.
Bereiding:
- Wrijf de zalm door een zeef en splits de eieren, smelt de boter, laat de bloem hierin lichtgeel fruiten en voeg de warme bouillon geleidelijk en goed roerend toe, zodat u een dikke gebonden gladde saus krijgt.
- Voeg de fijngewreven zalm hieraan toe en eventueel peper en zout en laat het mengsel afkoelen.
- Voeg bij het inmiddels afgekoelde mengsel de losgeroerde dooiers en spatel er tenslotte de zeer stijfgeslagen eiwitten door.
- Breng de massa over in een beboterde vuurvaste schotel, die niet verder dan voor 3/4 gevuld mag worden. Zet de vuurvaste schotel in een voorverwarmde oven van 175? C. en laat de souffl? hier in een half uurtje mooi lichtbruin worden en opblazen.
- Onmiddellijk opdienen met wat fijngehakte peterselie.
- De combinatie van zalm en de zachtzure koude saus is heel geraffineerd. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|