 |
|
 |
Spitskoolsalade met paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 g spitskool, in smalle reepjes gesneden
- ? paprika, in reepjes gesneden
- 1 of 2 tomaten, in stukjes gesneden
- 1 stengeluitje, in fijne ringen gesneden
- evt. 1 stengel bosknoflook, fijngesneden
- 100 g mozzarella of schapenkaas, in stukjes
- een aantal gekruide olijven
- 1 eetl. pijnboompitten, licht geroosterd
[color=blue] - **Dressing:[/color]
- Een scheutje olijfolie
- scheutje sinaasappelsap en/of citroensap
- 1 theel. pesto of 1 theel. mosterd
- peper en zout
- een paar blaadjes dragon, peterselie of basilicum, fijngeknipt
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de spitskool, paprika, tomaat, stengelui, evt. bosknoflook en olijven door elkaar.
- Klop de dressing en schep deze door de salade. Laat de dressing minimaal een kwartier intrekken.
- Schep de stukjes kaas en de pijnboompitten er door en serveer.
- Dien op met geroosterd brood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|