laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spitskoolsalade met paprika
  ingrediënten:
   


  • 150 g spitskool, in smalle reepjes gesneden
  • ? paprika, in reepjes gesneden
  • 1 of 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 stengeluitje, in fijne ringen gesneden
  • evt. 1 stengel bosknoflook, fijngesneden
  • 100 g mozzarella of schapenkaas, in stukjes
  • een aantal gekruide olijven
  • 1 eetl. pijnboompitten, licht geroosterd
    [color=blue]
  • **Dressing:[/color]
  • Een scheutje olijfolie
  • scheutje sinaasappelsap en/of citroensap
  • 1 theel. pesto of 1 theel. mosterd
  • peper en zout
  • een paar blaadjes dragon, peterselie of basilicum, fijngeknipt
  bereiding:
    - Meng de spitskool, paprika, tomaat, stengelui, evt. bosknoflook en olijven door elkaar.
- Klop de dressing en schep deze door de salade. Laat de dressing minimaal een kwartier intrekken.
- Schep de stukjes kaas en de pijnboompitten er door en serveer.
- Dien op met geroosterd brood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats