|
|
|
Crostini met peer, pecorino en doperwten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 dun Frans stokbrood (of Italiaans, als je dat krijgen kunt) in dunne sneetjes gesneden
- extra vergine olijfolie
- 250 g diepvriesdoperwten
- versgeraspte nootmuskaat
- 1 kleine rijpe peer in blokjes
- balsamico- of sherry-azijn
- 125 g jonge pecorino of Parmezaanse kaas in kleine blokjes (kun je geen van beide krijgen neem dan extra belegen Goudse)
- Zeezout en versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 190°C. Besmeer beide kanten van de sneetjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Blancheer intussen de doperwten 2 minuten in kokend water, giet ze af, laat ze schrikken onder de koude kraan. Pureer ze met wat olijfolie in een keueknmachine of blender. Maak op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat.
- Meng enkele druppels azijn en wat olijfolie door de peerblokjes en doe er dan de kaasblokjes bij.
- Besmeer de crostini met wat doperwtenpuree en schep er een lepel peer-kaasmengsel op. Meteen opeten! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|