 |
|
 |
Elzasser uiensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g uien, in ringen
- 1 eetlepel boter
- wit van 2 preien, in dunne ringen
- 1 flesje Maggi (Basis voor Uiensoep)
- 1 dl Riesling (witte wijn)
- 200 g Munsterkaas
- 1 dl koffieroom
- 4 stukjes stokbrood, geroosterd
|
|
bereiding: |
|
|
- Houd 1 eetlepel uiringen apart, fruit in een ruime pan de rest van de uien in hete boter goudbruin. Voeg de prei toe en laat zachtjes meebakken
- Schenk het flesje Basis voor Uiensoep, de wijn en 1,5 l water in de pan,laat zachtjes 15 min. koken
- Fruit in een klein beetje olie de achtergehouden uiringen op hoog vuurgoudbruin
- Snijd de korst van de kaas, snijd de kaas in kleine blokjes. Laat de kaasin de soep smelten. Roer de room door de soep
- Leg de uiringen op de stukjes stokbrood en serveer ze aan tafel, op de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|