laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Elzasser uiensoep
  ingrediënten:
   

  • 500 g uien, in ringen
  • 1 eetlepel boter
  • wit van 2 preien, in dunne ringen
  • 1 flesje Maggi (Basis voor Uiensoep)
  • 1 dl Riesling (witte wijn)
  • 200 g Munsterkaas
  • 1 dl koffieroom
  • 4 stukjes stokbrood, geroosterd
  bereiding:
    - Houd 1 eetlepel uiringen apart, fruit in een ruime pan de rest van de uien in hete boter goudbruin. Voeg de prei toe en laat zachtjes meebakken
- Schenk het flesje Basis voor Uiensoep, de wijn en 1,5 l water in de pan,laat zachtjes 15 min. koken
- Fruit in een klein beetje olie de achtergehouden uiringen op hoog vuurgoudbruin
- Snijd de korst van de kaas, snijd de kaas in kleine blokjes. Laat de kaasin de soep smelten. Roer de room door de soep
- Leg de uiringen op de stukjes stokbrood en serveer ze aan tafel, op de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats