 |
|
 |
Honing-mosterd filetlapjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 varkensfiletlapjes (à 125 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel dille (verse, fijngehakt)
- snufje peper (versgemalen)
- snufje zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Roer in een kom de olie, mosterd, honing, dille en peper door elkaar. Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met het oliemengsel. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Bereiding:
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de varkensfiletlapjes in de pan.
- Bak de filetlapjes zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Bakkerel het vlees in ca. 6 minuten zachtjes goudbruin. Breng de filetlapjes op smaak met zout en eventueel nog peper.
- Lekker met peultjes en aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|