laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete appels met bruine citroenbote
  ingrediënten:
   

  • **Voor de appels
  • 4 niet te zure appels, gehalveerd
  • 60 g boter in klontjes
  • 75 g bruine basterdsuiker

  • **Voor de citroenboter
  • 125 g boter
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels suiker

  • **Erbij nodig
  • Caramel-ijs of dikke room
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180? C
- Schik de gehalveerde appels in een ovenschaal met het snijvlak naar boven en strooi er de klontjes boter en de bruine basterdsuiker overheen. Bak de appels 30 minuten en bedruip ze regelmatig met het kookvocht totdat ze zacht zijn
- Doe voor de citroenboter de boter in een steelpan op hoog vuur. Laat de boter zachtjes pruttelen totdat hij nootachtig gaat ruiken en goudbruin van kleur is.
- Haal hem van het vuur en voeg citroensap en suiker toe. Zet de pan weer op het vuur en roer alles 2 minuten door
- Leg de appels op 4 borden en lepel er de citroenboter over
- Dien warm op met caramelijs of dikke room
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats