Kokosmakaroontjes met chocolade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eiwitten
- zout
- 100-150 g lichtbruine basterdsuiker
- 200 g geraspte gedroogde kokos
- 75-100 g grof gehakte pure chocolade
- ouwelvellen
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer lepel voor lepel de suiker erdoor, zodat een taai mengsel ontstaat. Spatel de kokos en de chocolade er voorzichtig door
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakplaten met ouwelvellen.Schep met 2 theelepels kleine hoopjes beslag met tussenruimte op de ouwelvellen
- Bak de koekjes In ong 20 min. lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen
- Scheur daarna de ouwel random de koekjes weg. Verpak de koekjes per 2 in mooi vloeipapier. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|