laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Exquise kaassoep
  ingrediënten:
   

  • 2 sneetjes brood
  • 1 eetlepel boter
  • versgemalen peper
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 l bouillon (van 1 bouillonblokje)
  • 1 eierdooier
  • 1/2 dl slagroom
  • 150 g geraspte oude Goudse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    - Verwijder de korstjes van het brood en snijd het in dobbelsteentjes.
Bak deze in de boter aan alle zijden mooi goudbruin en bestrooi ze met wat versgemalen peper.
- Smelt de boter en roer er droog de bloem door tot een samenhangend geheel is ontstaan. Voeg scheutje voor scheutje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
- Roer de eierdooier los met de slagroom. Voeg er wat hete soep bij en schenk dit mengsel al roerend bij de soep.
- Voeg de gerapte kaas en de fijngehakte peterselie toe.
- Serveer de dobbelsteentjes brood er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats