Aardappeltortilla met champignons |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 aardappels (à 400 g)
- zout
- 250 g fijne champignons
- 6 eieren
- 1 bekertje creme fraiche ? 125 ml
- 8 sprietjes bieslook
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel boter of margarine
- keukenpapier
- koekenpan met anti-aanbaklaag ( 20 cm)
|
|
bereiding: |
|
|
- De aardappels schillen en wassen. In een pan met weinig water en zout de aardappels in +/- 10 minuten halfgaar koken. De aardappels in een zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Daarna de aardappels in blokjes snijden.
- Intussen de champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- In een kom de eieren en de creme fraiche doen. De helft van de bieslook erboven fijnknippen. De cayennepeper en 1/2 theelepel zout erdoor kloppen.
- In een koekenpan de boter smelten.
- De champignons en de aardappelblokjes +/- 5 minuten zachtjes bakken.
- Het eiermengsel nogmaals doorkloppen en op het aardappel-champignonmengsel schenken. Met het deksel op de pan de tortilla in +/- 10 minuten op een laag vuur gaar laten worden.
- Als de bovenkant bijna droog is, de tortilla keren en nog +/- 1 minuut bakken.
- De tortilla op een platte ronde schaal laten glijden en laten afkoelen.
- Vlak voor het serveren de tortilla in punten snijden en de rest van de bieslook erboven fijnknippen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|