laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappeltortilla met champignons
  ingrediënten:
   

  • 4 aardappels (à 400 g)
  • zout
  • 250 g fijne champignons
  • 6 eieren
  • 1 bekertje creme fraiche ? 125 ml
  • 8 sprietjes bieslook
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • keukenpapier
  • koekenpan met anti-aanbaklaag ( 20 cm)
  bereiding:
    - De aardappels schillen en wassen. In een pan met weinig water en zout de aardappels in +/- 10 minuten halfgaar koken. De aardappels in een zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Daarna de aardappels in blokjes snijden.
- Intussen de champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- In een kom de eieren en de creme fraiche doen. De helft van de bieslook erboven fijnknippen. De cayennepeper en 1/2 theelepel zout erdoor kloppen.
- In een koekenpan de boter smelten.
- De champignons en de aardappelblokjes +/- 5 minuten zachtjes bakken.
- Het eiermengsel nogmaals doorkloppen en op het aardappel-champignonmengsel schenken. Met het deksel op de pan de tortilla in +/- 10 minuten op een laag vuur gaar laten worden.
- Als de bovenkant bijna droog is, de tortilla keren en nog +/- 1 minuut bakken.
- De tortilla op een platte ronde schaal laten glijden en laten afkoelen.
- Vlak voor het serveren de tortilla in punten snijden en de rest van de bieslook erboven fijnknippen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats