laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 mokkasoezen
  ingrediënten:
   

  • 1 dl water
  • 50 g boter
  • ? theelepel zout
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • ? l slagroom
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • ? l melk
  • 2 vanillestokjes
  • 4 eierdooiers
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels custardpoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 eetlepel zeer sterke koffie
  bereiding:
    - De oven voorverwarmen op 200?C.
- In een steelpan het water met de boter en het zout aan de kook brengen.
- De bloem erdoor roeren en blijven roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Van het vuur af met een mixer de eieren ??n voor ??n erdoor kloppen. Nog ? 2 minuten kloppen tot het deeg glanst.
- De bakplaat invetten. Het deeg in een spuitzak scheppen.
- Op de bakplaat ? 3 cm van elkaar 15 strepen van 8 cm spuiten.
- De soezen in het midden van de oven in ? 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Daarna koud laten worden.
- In een pan de melk met de opengesneden vanillestokjes ? 15 minuten tegen de kook aan laten trekken. De vanillestokjes verwijderen.
Intussen in een kom de dooiers met de suiker en het custardpoeder glad roeren, een scheutje hete melk erdoor roeren, dan het mengsel door de rest van de hete melk roeren. Op een laag vuur blijven roeren (niet laten koken!) tot een dikgebonden vla is ontstaan.
- De banketbakkersroom laten afkoelen, onder af en toe roeren.
- De slagroom met de basterdsuiker stijfkloppen en dit door de banketbakkersroom kloppen. De room in een spuitzak scheppen, de punt in de soes steken en de soezen zo vullen. De poedersuiker en de koffie tot een dik glanzend papje roeren en de bovenkant van de soezen bestrijken met dit mokkaglazuur.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats