Aardappelomelet met basilicumsla |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kleine ui
- ? rode paprika
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 200 gram voorgebakken frietjes
- 4-5 grote eieren
- 1 eetlepel kruiden voor ei
- 50 gram geraspte kaas
- 3-4 takjes basilicum
- 75 gram gemengde bladsla
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de ui in halve schijven en duw de laagjes los. Snipper de paprika. Verhit in een koekenpan van zo?n 20 cm doorsnee de olie. Bak hierin gedurende 5 minuten de frietjes, uiringen en paprikasnippers en schep een en ander af en toe om. Klop de eieren los onder toevoeging van de eikruiden en de geraspte kaas.
- Schep de inhoud van de koekenpan bij de eieren in de kom. Schenk vervolgens nog wat olie in de koekenpan. Schep het gevulde eimengsel erin en verdeel de vulling gelijkmatig. Laat de omelet op een half hoog vuur stollen. Leg hierbij een deksel op de koekenpan.
- Keer de omelet, zodra de bovenkant zo goed als droog is, met behulp van het deksel om en bak nu de onderkant snel gaar. Snijd intussen de basilicumblaadjes in repen en meng ze met de gemengde sla.
- Leg de omelet op een snijplank en strooi de salade erover. Snijd tot slot de omelet in 4 gelijke stukken en stapel deze per 2 op elkaar. Leg ze zo op de borden.
- Geeft er wat tomaatjes bij en eventueel tomatenketchup...! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|