Tortilla met chorizo en olijven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 gram gesneden chorizo
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien
- 6 eieren
- 12 groene of zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
- versgemalen zwarte peper en wat zout
- 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 100 gram geraspte belegen kaas
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Bak de plakjes chorizo in een ruime koekenpan in 1 eetlepel olijfolie. Schep de plakjes uit de pan. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Kluts de eieren met in plakjes gesneden olijven, 1 eetlepel peterselie, peper en zout.
Bereiding:
- Bak de uien zo?n 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de aardappelschijfjes 5 minuten mee. Leg de chorizoplakjes erop en giet het eimengsel erover. Bak zolang tot de eieren beginnen te stollen. Strooi de kaas erover, leg een deksel op de pan en laat de kaas even smelten. Serveer de tortilla in punten gesneden en strooi de rest van de peterselie erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|