Gepeperde varkensfiletrollade met groenten en gepo |
|
ingrediënten: |
|
|
- **Voor de marinade:
- 1 el Olie
- 2 el wijnazijn
- 2 gehakte teentjes knoflook
- 0.5 tl geplette witte peper
- 0.5 tl geplette rode peper
- 1 verkruimeld laurierblad
- 1 tl tijmblaadjes
- 3 el fijngehakte peterselie
- 1 varkensfiletrollade (600 g)
- 4 grote aardappels (600 g)
- 1 el Bakken en Braden Vloeibaar
- 1 citroen, in partjes
- **Voor het groentemengsel:
- 300 g courgette
- 200 g champignons
- 1 teentje look
- 1 el Bakken en Braden Vloeibaar
- 1 el fijngehakte peterselie
- **Voor de topping:
- 1 el Olie
- 1 el fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 225?C (heteluchtoven 200?C). Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water en prik ze op meerdere plaatsen in met een vork. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en laat ze in ongeveer 50 minuten in de oven garen. Verwarm intussen de Bakken en Braden Vloeibaar in een braadpan en bak de varkensfilet rondom bruin. Schakel de oventemperatuur terug naar 175?C (heteluchtoven 160?C) en laat het vlees ongeveer 12 minuten in de oven braden. Haal het vlees uit de oven en schakel de oventemperatuur weer naar 225?C (heteluchtoven 200?C). Dek het vlees af onder aluminiumfolie en zet het nog 10 minuten in de oven.
- Maak intussen de courgette schoon en snijd deze in plakken. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Meng 1 eetlepel Dieetolie en 1 eetlepel petereselie voor de topping.
- Verwarm 1 eetlepel Bakken en Braden Vloeibaar in een pan en bak de champignons tot al het vocht verdampt is. Voeg de courgette, knoflook en peterselie toe en bak dit enige minuten mee.
- Snijd de varkensfilet in plakken van ca. 1? cm dik en serveer met het champignonmengsel en partjes citroen.
- Snijd de aardappels kruislings in en vul ze met de topping. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|