Tongfilets met sinaasappel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 sinaasappel
- 8 tongfilets
- zout
- 25 g bloem
- 6 el Olie
- 25 g pijnboompitten
- 2 el fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Pers de ene helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in schijfjes. Wrijf de tongfilets in met zout en haal ze door de bloem.
- Verhit de Olie en bak hierin de tongfilets aan beide zijden goudbruin. Leg de tongfilets op een serveerschaal en houd ze warm.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in het achtergebleven vet. Besprenkel de tongfilets met het sinaasappelsap en garneer met de sinaasappelschijfjes en de pijnboompitten. Bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie.
- Behalve pijnboompitten kunnen ook rozijnen en reepjes gedroogde abrikozen toegevoegd worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|