|
|
|
Wijntulband |
|
ingrediënten: |
|
|
- **Tulband:
- 4 eierdooiers
- 170 g suiker
- geraspte schil van 1/2 citroen
- 4 eiwitten
- 160 g fijn broodkruim
- **Wijnsiroop:
- 7,5 dl witte wijn
- 200 g suiker
- 3 cl citroensap
- 5 cl sinasappelsap
- schil in sliertjes van een citroen
- kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 cl sinaasappellikeur
- **Garnering:
- 2 dl slagroom
- 30 g poedersuiker
- 300 g witte druiven, gepeld en ontpit
- chocoladeblaadjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Roer de eierdooiers met de helft van de suiker en het citroenraspsel schuimig. Klop onder geleidelijk toevoegen van de rest van de suiker de eiwitten stijf.
- Meng eerst een kwart van het eiwit door de dooiermassa, voeg dan de rest toe, strooi er het broodkruim over en meng het met pollepel door de dooiermassa.
- Vet de vorm in en bestrooi met broodkruim. doe het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Laat 30 tot 40 min in een op 180 gr Celsius voorverwarmde oven bakken.
- Laat de tulband afkoelen in de vorm en stort op een rooster.
- Breng voor de wijnsiroop alle ingredi?nten behalve de likeur aan de kook en laat ? 3 minuten trekken, roer de sinaasappellikeur erdoor.
- Zet de tulband op een rooster in een grote pan en schenk er de siroop over tot het gebak er volledig mee doordrenkt is. Klop de slagroom met de poedersuiker halfstijf, en dien de tulband op met halve druiven, slagroom en chocoladeblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|