|
|
|
Kipschnitzel met amandelkorstje |
|
ingrediënten: |
|
|
4 halve kipfilets,
1 ei,
zout,
peper,
150 g gepelde gemalen ongezouten amandelen,
50 g boter of margarine,
1 eetl. olie,
4 citroenpartjes,
1 eetl. citroensap
toefjes peterselie. |
|
bereiding: |
|
|
Neem het vlees 10 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
Klop het ei los in een diep bord.
Maak een mengsel van de zout, peper en de amandelen.
Haal het kalfsvlees door het ei en dan door het amandelmengsel.
Druk dit even goed aan.
Verwarm de boter met de olie in de pan.
Bak het vlees aan beide zijden goudbruin en gaar.
Serveer op warme borden met de citroen.
Garneer met de peterselie.
Lekker met gebakken aardappelkroketjes uit de oven en gekookte spinazie met partjes ei. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|