laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde snoekbaars met opperdoezen en garnalen.
  ingrediënten:
   

    600 gr. Opperdoezen (aard).
    4 snoekbaars filets, 125 gr.
    20 grote garnalen (rauw)
    1 dl. slagroom
    balsamico azijn
    olijfolie
    zout & peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190 graden, hetelucht 170 graden.

Snijd 8 rauwe garnalen fijn.

Kook de aardappelen gaar met wat zout en prak ze fijn.
Roer de garnalen stukjes door de warme puree.
Op smaak brengen met zout, peper en de slagroom.

Neem een grillpan en gril de snoekbaars aan elke kant ca. 2 min.
Maak met een mes een ruitmotief in de velkant.
Laat de filets nog ca. 5 min. doorgaren in de voorverwarmde oven.
Houd ze, tot gebruik, warm in alu-folie.

Rijd de overgebleven garnalen aan houten stokjes en gril ze,
aan elke kant, ca. 3 min.

Leg een "bergje" van de puree op een bord, daar bovenop een
snoekbaarsfilet. Steek een spies met garnalen door de filet heen.

Druppel op elk bord een halve lepel olijfolie en enkele druppels
balsamicoazijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats