laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Torentje van geitenkaas en salade
  ingrediënten:
   

    1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries)
    2 eierdooiers
    1 zakje verse bieslook (25 g)
    grof zeezout
    50 g walnoten
    200 g zachte honing-geitenkaas (Bettine blanc)
    witte peper
    4 eetlepels olijfolie extra vierge
    1/2 eetlepel ciderazijn
    1 zak rucola slamelange (75 g)
    1 appel
    2 eetlepels citroensap
    bakpapier
    1 grote of 2 kleine bakplaten
  bereiding:
    Bereiding:
Fillodeeg in plastic verpakking in ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 ?C. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen (1 vel wordt niet gebruikt). Eierdooiers loskloppen. 2 vellen fillodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met dooier bestrijken. Op elk vel in de lengte ca. 20 sprieten bieslook leggen. Afdekken met andere vellen fillodeeg en aandrukken. Bovenkant fillodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.

Bakplaat in midden van oven schuiven en fillodeeg in ca. 10 min. goudbruin en krokant bakken. Uit oven nemen. Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken. Fillochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

Boven kom geitenkaas verbrokkelen. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken. Walnoten door geitenkaas mengen. Op smaak brengen met peper. In schaal vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper. Sla door vinaigrette mengen. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.

Helft van sla over vier borden verdelen. Geitenkaas in 8 porties verdelen. Op elk bord torentje maken van fillochips, sla en geitenkaas. Eindigen met geitenkaas, garneren met appelreepjes. Rond fillotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats