laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tartaar van rauwe en gerookte zalm met kweeperen e
  ingrediënten:
   

  • 400 gr zalmfilet
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 1 kweepeer
  • 1/2 citroen
  • grof zeezout
  • 1 dl zure kriekenlambik
  • 2 dl olijfolie extra "vierge"
  • 20 gr griessuiker
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 2 bakjes shizo
  bereiding:
    - Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezout, pepermolen, gesnipperde sjalot en een vleugje olijfolie en bewaar dit in de koelkast.
- Versnijd ondertussen de kweepeer in kleine dobbelsteentjes en stoof ze 10 min. met 20 gr griessuiker. Laat zachtjes karameliseren en blus met citroensap.
- Versnijd met een ronde vorm de sneden gerookte zalm.

**Kriekbierdressing :**

  • 1 dl kriekbier
  • 2 dl olijfolie


Bereiding :
- Monteer in de ronde vorm 2 eetlepels zalmtartaar, 1 sneetje gerookte zalm en herhaal dit een tweede keer. Leg rond het bord de brunoise van kweepeer, shizo en werk af met de kriekbiervinaigrette.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats